Ayvalık Teferic ve balkan renkleriyle şenlendi
Tarih : 2024.05.19  17:42:23
Ayvalık’ta; "Baharda Şenlik Bir Başka, 7. Teferic Şenlikleri bu yıl da bambaşka" mottosuyla Küçükköy Mahallesi’nde coşkulu başlayan etkinlik 3 gün boyunca 7'den 77'ye hemen her yaştan insanın ilgi odağı oldu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, gelenek ve kültürleri yaşatan şenliğin gelecek yıl yine görkemli bir şekilde kutlanacağını belirterek, ülkenin tüm renklerinin burada buluştuğunu söyledi. Başkan Ergin "Yine hep birlikte, omuz omuza Teferic’in gelişini karşıladık, 7. Küçükköy Teferic Şenlikleri’ni bu yıl da coşkuyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

 Bosna Hersek, Makedonya ve Sırbistan’dan gelen toplam 120 kişilik halk oyunları ekiplerinin de katılımıyla, Ayvalık Belediyesi’ne ait Küçükköy Üretim Mutfağı’nın önünden başlayan şenliğe Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı,  meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 120 dansçının katılımı ve bando eşliğinde kortej yürüyüşü, Küçükköy Cami Avlusuna kadar folklorik müzikler eşliğinde sürdü.

 17 Mayıs Cuma günü, kortej yürüyüşünün ardından Cami Avlusu’nda açılış töreni gerçekleştirilen Teferic Şenlikleri 3 gün boyunca   yöresel halk oyunları ve gezici konserlerle kente renk kattı.

 Teferic Şenliği’nin ikinci akşamı da dopdolu ve coşkuyla geçti. Küçükköy Halk Müziği Derneği’nin birbirinden güzel balkan ezgilerini dinleyiciler için seslendirdiler ve güzel bir akşam yaşattılar. Konserde konuşan Başkan Ergin, "7. Küçükköy Teferic Şenlikleri Balkan kültürünün tüm yansımalarını sunuyor" dedi.

 19 Mayıs akşamına kadar devam eden şenliğe katılan konuklar üç gün boyunca Küçükköy’ün ve Balkan kültürünün tadını çıkardı. Balkan bandosunun stant aralarında verdiği konserlerde konuklar şarkılara eşlik etti.

 Küçükköy Üretim Mutfağı’nın düzenlediği özel mantı ve sabun yapımı atölyesinin yanı sıra, Boşnak böreği yapımı da çok büyük ilgi gördü. 

 Arzu Yanardağ, Çisil Oral ve Erbil Göktaş'ın “Yerelde Sanat” üzerine gerçekleştirdiği  söyleşiye katılanlar konuşmaları ilgiyle dinledi.

 Balkan ülkeleri Halk Oyunları gösterileri ve Ljiljan konserinde sanatçı sevenlerine dillerden düşmeyen Boşnak şarkılarını seslendirdi. 

Sabancı yaratıcı teknolojiler atölyesi; yaratıcı drama, arkeoloji eğitici etkinlikleri de çocukların ilgi odağı oldu. Şudabap çocuk konserinde keyifli saatler geçirdiler. 7. Küçükköy Teferic Şenlikleri Sabancı Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi bahçesindeki  mübadele konseriyle sona erdi. SUAT SALGIN (AYVALIK)

200 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri