EDREMİT’TE FUHUŞ OPERASYONU
Tarih : 2024.06.06  15:55:53
Edremit’in Akçay mahallesinde yabancı uyruklu 4 kadını ücret karşılığı fuhuşa zorlayan kişiler, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Balıkesir İl Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin eş zamanlı operasyonu ile yakalandı. Gürcistan uyruklu oldukları öğrenilen N.I., F.K. ve O.K. isimli şüphelilerden ikisi sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Edremit'in Akçay mahallesinde fuhuşun önlenmesi, şüphelilerin tespiti ve yakalanmaları amacıyla Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Balıkesir İl Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları kapsamında;  Akçay bölgesinde ikamet eden şüpheliler N.I. ve F.K. isimli şahısların,  telefonla temin ettikleri erkek şahısların mağdurlarla para karşılığı cinsel ilişkiye girmelerini sağladıkları, diğer şüpheli O.K. ise şüpheli şahıslara belirli bir ücret karşılığı yer temin ettiği tespit edildi.

Şüpheli şahısların yakalanması ve tespit edilen ikametlerinde arama yapılmasına yönelik mahkemenin vermiş olduğu “Arama ve El Koyma kararı” ile birlikte 6 ekip ve 28 personel ile birlikte eşzamanlı yapılan operasyonda;  Şüpheliler Gürcistan uyruklu N.I., F.K. ve O.K.  yakalanarak gözaltına alındı. Mağdur N.K. (Gürcistan uyruklu), Z.S. (Kazakistan uyruklu), M.U (Özbekistan uyruklu) ve A.A’nın (Gürcistan Uyruklu)  fuhuşa zorlandıkları öğrenildi.

 İkametlerinde yapılan aramalarda ise  57 bin 905 (Türk Lirası)₺, bin 250 (Euro)€ , 304 (Dolar)$, 40 (Pound)£ para, 13 adet cep telefonu,14 Gram altın, 1 Çeyrek altın, 75 adet kondom ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden N.I. ve O.K. günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Diğer şüpheli F.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

475 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri