TCG NUSRET GEMİSİ AYVALIK’TA
Tarih : 2024.06.09  12:52:11
Ayvalık’ta Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Çanakkale Deniz Savaşı'nın kazanılmasında büyük payı olan Nusret Mayın Gemisi'nin anısını yaşatmak için 2011'de aslına uygun yapılan TCG Nusret Gemisi, Cunda Adası’nda vatandaşların ziyaretine açıldı.

Gemiyi ziyarete gelen vatandaşlara ve öğrencilere, görevlilerce TCG Nusret Müze Gemisi hakkında bilgi verildi. Gemiyi gezen ziyaretçiler bol bol fotoğraflar çektirdi.

Dünyada ilk ve tek yüzer müze gemisi olarak hizmet veren TCG Nusret’i ziyaret eden emekli öğretmen Gülçin Yazıcıoğlu, “Tarih öğretmenliği yaptığım için şu anda daha da duygusal anlar yaşıyorum. Nusret Mayın Gemisi’nin Çanakkale Savaşı’ndaki önemini çok iyi biliyorum. Savaş sırasında boğazı mayınlamasıyla düşman gemilerine geçit vermeyen bu tarihi gemi sayesinde denizden geçemeyeceğini anlayan düşman, bu kez karadan saldırıya geçti ve kara savaşları başladı. Bu durum; Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Çanakkale’de büyük bir zafer kazanmamızı başlatan süreç oldu. Bu yüzden de ben TCG Nusret’in Ayvalık’ta olmasından son derece memnunum. Bir gün boyunca burada olacak. Bence bu gemiyi herkes ziyaret edip mutlaka görmelidir” dedi.

Gemiyi ziyaret edenlerden vatandaşlardan Onur Gülören ise; “Bugün ailem ile birlikte Nusret Mayın Gemisi’ni ziyaret ediyoruz. Nusret Mayın Gemisi; bizim tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan kahraman bir gemi. Çanakkale Savaşları’nda düşman gemilerine verdiği büyük zayiatlarla durdurmayı başarmıştır. İnanın insanın tüyleri diken diken oluyor şu anda. Ürperiyorum. Tarihimizdeki kahramanlıkları gördükçe gururlanıyoruz. Bizde bunları çocuklarımıza aktarmak istiyoruz. Onların da aynı bilince sahip olmalarını istiyoruz. Şu anda çok duygusalım” diye konuştu.  

SUAT SALGIN (AYVALIK)

289 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri